Coalitie: notoire snelheidsduivels harder pakken





 

DEN HAAG-De coalitiefracties CDA, VVD en LPF wil dat bij snelheidsovertredingen de nadruk komt te liggen op notoire zondaars. Zij moeten veel harder aangepakt worden. Automobilisten die maar een beetje te hard rijden zouden alleen maar een waarschuwing moeten krijgen.




De Kamerleden Eurlings (CDA), Alblas (LPF) en Oplaat (VVD) gaan daar op aandringen bij minister De Boer van Verkeer. ,,Hopelijk luistert hij beter dan zijn voorgangster Netelenbos'', aldus Eurlings.



Het CDA-kamerlid wijst op onderzoek van de Groningse universiteit, waaruit blijkt dat het huidige boetesysteem niet werkt. ,,De mensen zien het als een kat-en-muisspelletje met de overheid, waarbij het er om gaat niet geflitst te worden. Op plekken waar geen flitspalen staan, gaan ze weer harder rijden. Anderzijds zijn er notoire snelheidsduivels, die maling hebben aan de hoge boetes omdat ze die toch makkelijk kunnen betalen.''



Boetes omhoog



,,De boetes voor zware overtredingen moeten omhoog en ook moet er een puntenrijbewijs komen, zodat mensen die voortdurend in de fout gaan uiteindelijk het rijbewijs ontnomen kan worden'', aldus CDA-Kamerlid Eurlings. Het Kamerlid vindt niet dat kleine snelheidsovertredingen gedoogd moeten worden. ,,Maar stuur iemand die drie kilometer te hard rijdt eerst een gele kaart en laat hem bij de tweede keer alleen de administratieve kosten betalen. Dat voel je ook.''



Als LPF-minister De Boer de suggesties van de coalitiefracties overneemt, moet zijn partijgenoot Heinsbroek van Economische Zaken gaan oppassen. Heinsbroek bekende deze week dat hij regelmatig twintig tot dertig kilometer te hard rijdt. Hij vindt dat de politie hem daar niet om lastig moet vallen.

 
 
Bron: Het Noordhollands Dagblad
 
  9-7-2002  


|

FlitsKaart