Column: 3VO laat automobilist vallen





 

Deze week vernam ik een klein maar schokkend bericht op de voorpagina van 3VO. Uit dit bericht blijkt dat de nationale verkeersveiligheidsorganisatie de automobilist volledig laat vallen!



In het bericht (voorpagina bij info) wordt uitgelegd waarom 3VO niet meedoet aan gordelcampagnes. Dat komt omdat 3VO alleen nog maar opkomt voor de zwakkeren in het verkeer: voetgangers, fietsers, ouderen en kinderen. Gordels worden wél aanbevolen, maar de nationale verkeersorganisatie trekt wel de handen af van alles waar benzine ingaat.



Ik besefte dat 3VO zich niet meer bemoeit met flitsen op de snelweg. Het bracht mij totaal niet in juichstemming. Ik was eigenlijk woedend!



Het stelletje lafaards heeft zich dus teruggetrokken uit het politieke wespennest dat automobiliteit heet. In 2003 vielen er 285 verkeersdoden onder die zwakkeren en 743 verkeersdoden in de groep waar “benzine” ingaat. Als 3VO opkomt voor de zwakkeren hoe zit het dan met de rest?



Waarschijnlijk zijn ze geen lafaards. De terugtrekking is eerder een hergroepering om sterker terug te komen!



Hun keuze betekent namelijk dat ze veel beter zullen worden in hun strijd tegen de auto. Ze worden niet meer afgeremd door politieke correctheid omdat ze dan ook voor de verkeersveiligheid van automobilisten moeten zijn!



De verkeersveiligheid organisatie heeft nauwe banden met milieuorganisaties. Niet alleen een enkeling op hoge positie trekt de banden met Milieu Defensie aan. Voorzitter Jaap van der Doef heeft ook het voorzitterschap van de Zeeuwse Milieu Federatie.



Zo ontstaat een broederlijk verbond tegen asfalt en auto.



Dat 3VO zich niet meer bemoeit met alles waar benzine ingaat, draagt eigenlijk de boodschap uit: “de rest mag zichzelf te pletter rijden”. Vroeger was iedere verkeersdode er nog één teveel.



Schokkend, dat de wereld van verkeersveiligheid zo geïnfiltreerd is door milieufundamentalisten! Een kind moet veilig naar school kunnen, behalve op de achterbank. Het is de campagne van “Goochem het gordeldier” waar 3VO niet aan meewerkt. 3VO komt op voor het kind, totdat het kind op de achterbank kruipt! Het is werkelijk te zot voor woorden! Het kind moet veilig naar school kunnen fietsen, maar de moeder die onderweg naar werk een ernstig auto-ongeval krijgt, die laat 3VO schieten!



Veel mensen hechten met mij veel waarde aan verkeersveiligheid, maar zijn het vaak oneens met 3VO’s oplossingen. Hoe onze nationale verkeersveiligheidsorganisatie nu de zaak loopt te verkwanselen is gewoon verwerpelijk! Wat is er mis met oplossingen die de burger beter vallen? 3VO had de keus om verkeersveiligheid en milieu te scheiden. In plaats daarvan laat zij een stuk verkeersveiligheid vallen, vanwege milieuredenen!



Het is wachten op de fusie van 3VO en Milieu Defensie. Men kon niets beters verzinnen dan flitspalen en het is duidelijk, voor verkeersveiligheid hoef je niet meer bij 3VO aan te kloppen! Walgelijk hoe een overheersende antiauto ideologie een groter goed als verkeersveiligheid kan stukmaken!

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  27-8-2004  


|

FlitsKaart