Column: Knevelbeleid in de export





 

Het beleid van verkeersveiligheid is verworden tot een knevelbeleid. Mensen worden steeds meer de handboeien aangedaan, de vrijheden ingeperkt en Big Brother berooft je van je geld. Allemaal omdat de politiek uit gekkigheid niet meer weet waar ze het geld vandaan moet halen.



Flitspalen, puntenrijbewijs, te weinig asfalt – het autorijden is niet leuk meer en daarom gaat men maar andere leuke dingen doen. Resultaat, de nieuwe Nederlandse walvisvaarder stapt in zijn SUV, draait naar de linkerbaan en belt handsfree. Tegen de tijd dat onze walvisvaarder bij zijn bestemming is, gaat men weer naar rechts. Wat er in de tussentijd is gebeurd kan men niet navertellen, men heeft niets gezien.



Noem het een politiestaat, noem het een gevangenis. De overheid heeft lak aan dat soort termen, het brengt immers een half miljard in de schatkist. De betaler profiteert niet, maar dat stoort ons rechtvaardigheidsgevoel absoluut niet – gehandicapten mogen op onze kosten gratis naar de hoeren en dat schijnt nog “sociaal” te zijn ook.



De burger is de laatste partij waarin de overheid geïnteresseerd is, de rechtsgang is om zeep geholpen, de kantonrechter is de ceremoniemeester van het hamerritueel geworden en de Officier van Justitie stuurt zonder te lezen standaard en geautomatiseerd een standaardafwijzing op een bezwaarschrift. Alsof het nog niet erg genoeg is, wil Minister Donner van Justitie ook nog eens de beroepsmogelijkheden gaan inperken.



Kortom, de rechtsstaat is een ongewenst obstakel om snelheidshandhaving effectief te kunnen uitvoeren. Holle vaten met officieel erkende overheidsrangen schuiven de leegte naar het vacuüm in de hamerslag parade.



Maar vergis je niet, China gaat iets aan verkeersveiligheid doen. Meer dan 100.000 verkeersdoden per jaar, waarvan *natuurlijk* een aanzienlijk aantal door te hard rijden wordt veroorzaakt.



Met onze politiestaat op de weg hebben we eigenlijk de flitspaal getest in een “Chinees laboratorium”.



En de tests zijn bevallen! We kunnen allemaal leuke sociale dingen doen, zoals Betuwelijnen afbetalen die gebouwd is van uit het lichaam gerukte ribben.



Er zijn zelfs achterlijke burgers die alles geloven wat in de krant staat. Dat snappen ze wel bij de overheid, dat soort naïeve stommelingen noem je “achterban”.



Kenniseconomie moet een nieuw stokpaardje worden van ons ontzielde land. De kruideniers in China gaan we mores leren. Gatso als export product. Met ruim een miljard Chinezen moet je toch wel aardig wat flitspalen aan die Chinezen kunnen slijten!



Want ze doen het goed, we hebben ze namelijk hier in Nederland in een Chinees laboratorium uitgetest!

 
 
Bron: Flitsservice
 
  15-12-2004  


|

FlitsKaart