Column: Welkom in Zeelandx

Wat ze in Zeeland aan het doen zijn is werkelijk verbazingwekkend. De experimenten provincie wil om te beginnen massaal inhalen gaan verbieden.Witte strepen doen mij niets. Op weg naar familiebezoek in Zeeland koos ik voor de grap maar eens de route via de stormvloedkering. Dat er een gigantische file op de snelweg stond hielp ook wel een beetje. Op de “Pijlerdam” reed een Vlaming in een rode cabrio het landschap te bezichtigen, met een snelheid van 40km/u waar 100km/u was toegestaan. Zicht vrij? Nee die witte streep kon mijn aanstormend talent in de criminaliteit niet tegenhouden.Aanstormend talent ja! Want volgens Korpschef F.P. Goudswaard van korps Zeeland is een verkeersovertreding de eerste stap op het criminele pad. Volgens Goudswaard moeten verkeersovertredingen dan ook hard aangepakt worden en moet hier veel meer aandacht aan besteed worden dan nu het geval is. Met de ruim 235 duizend verkeersovertredingen in 2004 en een totale Zeeuwse bevolking van ongeveer 379 duizend kan Goudswaard zich bezighouden om driekwart van de Zeeuwse bevolking te redden.Zo gezegd, zo gedaan. De “Welkom in Zeeland” campagne, om meer mensen naar Zeeland te lokken, werd anderhalve week geleden gevoerd op de enige snelweg, de A58 bij Rilland. Twee fuiken beide kanten op. Honderden automobilisten werden gecontroleerd op alles, vertelde een grijnzende agent de regionale krant. Wat de Zeeuwen beter weten dan de rest van het land, dit zijn de acties die men uitvoert om de jaarlijkse stagiaires bij de politie te trainen. De Zeeuwse politie heeft namelijk zó weinig te doen, dat de boeven bij wijze van spreken al roepen “ga toch burgers vangen!”.
Feitelijk weet Goudswaard dat verkeershandhaving geld oplevert en de rest niets. Bovendien bestaat er een politiek plan, om agenten in te gaan zetten waar zij nodig zijn. Dit betekent een herverdeling van het aantal agenten over het land en zou betekenen dat korps Zeeland heel wat minder dan 1000 personeelsleden zou overhouden. Meneer Goudswaard wordt natuurlijk niet graag een leider zonder onderdanen. Dan kom je automatisch uit bij verkeerscontrole.En als de inkomsten uit verkeershandhaving terug gaan lopen, dan verzinnen we weer wat nieuws zodat er nog wat te handhaven valt. De provincie Zeeland wil bijna een totaalverbod op inhalen doorvoeren. Het is een droom van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer die in vervulling gaat. Dit experiment is om de doelstellingen van 2010 te halen, 24 doden en 321 verkeersgewonden. Helaas zeggen de cijfers dat er in 2004 er al 24 doden vielen en 339 verkeersgewonden, dus dat doel heeft Zeeland eigenlijk al bijna bereikt. Bovendien zeggen de Zeeuwse cijfers
dat de risico's van een inhaalfout niet zo groot zijn.Genoeg reden dus om te protesteren! Dat kan op deze webpagina. De Zeeuwse plannen mogen gezien worden als een voorbode van wat men later in de rest van Nederland mag doen. Geen inhaalverboden met strepen, maar met onoverrijdbare middenbermen als het even kan.En voor wie Zeeland nog niet gek genoeg is. Mocht u van een politieagent (en niet een BOA) aldaar een bekeuring krijgen en vragen om begrip, dan krijgt u te horen, “we mogen niet meer waarschuwen van Koos Spee”. U merkt het al, meneer Goudswaard is helemaal niet de baas van zijn eigen politiekorps!

Bron:  Flitsservice.nl

Melder: DrNomad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram