Confrontatie moet verkeersgedrag veranderen





 

ASSEN - Notoire overtreders van verkeersregels moeten geconfronteerd worden met de mogelijke gevolgen van hun gedrag. Op die manier wil de politie van Drenthe bewerkstelligen dat verkeerszondaars hun leven beteren.



Het Openbaar Ministerie heeft het Drentse korps groen licht gegeven om het plan verder uit te werken. Het idee is dat mensen die meer dan eens betrapt zijn op forse snelheidsovertredingen of rijden onder invloed te zien krijgen wat hun gedrag voor gevolgen kan hebben. Dat kan bijvoorbeeld door ze met politieagenten op pad te sturen naar een zwaar verkeersongeluk.



"Je zoekt steeds nieuwe manieren om gedrag van mensen te veranderen", stelt een politiewoordvoerder donderdag. In de ogen van de politie zou deze vorm van confrontatie door de rechter opgelegd kunnen worden als alternatieve straf.



Het zal nog wel even duren voordat de eerste verkeersovertreders ook daadwerkelijk met de politie op stap gaan. "We zullen zeker praktische problemen tegenkomen. Zo kost het agenten veel extra tijd en moet de rechtspraak het accepteren als alternatieve straf", aldus de zegsman.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  31-10-2002  


|

FlitsKaart