Controles Vught-Tilburg (N65) positiefx

VUGHT - Acht maanden na de start van de permanente snelheidscontroles op de N65 (van Vught tot Tilburg) hebben de betrokkenen de tussenbalans opgemaakt. De cijfers wijzen op een afname van het aantal snelheidsovertreders en een daling van het aantal ongevallen. Ook in 2004 blijven de partners de verkeersstroom nauwlettend volgen.
In de eerste 11 maanden van 2003 zijn ruim drie miljoen motorvoertuigen gecontroleerd. Hiervan waren 27.638 bestuurders in overtreding. Procentueel een halvering in hardrijders.In 2002 werden nl. de helft minder auto's gecontroleerd maar werden er niettemin meer hardrijders vastgelegd dan in 2003, met tweemaal zoveel gecontroleerden.
Op de N65 is ook een lichte daling (circa 13%) van het aantal ongevallen waar te nemen. Opvallend is dat met name de ernst van de ongevallen afneemt.
Overdag is het verkeersbeeld een stuk rustiger. In de stillere uren (tussen 23.00 en 07.00 uur) blijkt het aantal overtreders, met name ter hoogte van Vught en Haaren, aanzienlijk gedaald.

Bron:  Vtv-1

Melder: Arno

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Uit ervaring weet ik dat de N65 niet veiliger is geworden. Vroeger reden de meeste mensen rond de 90 km/uur en was er een rustig verkeerspatroon.Nu met de palen rijden de meeste mensen ruim onder de 80 km/uur en gaan ze gewoon vlak voor elke paal op de remmen. Het is maar de vraag wat veiliger is.