CPB: minder files bij verbreding A1





 

(Novum) - Het fileprobleem op de wegen van Almere en 't Gooi naar Amsterdam kan op betrekkelijk korte termijn worden aangepakt. Daarvoor is een verbreding van de A1 en enkele aansluitende wegen nodig, stelt het Centraal Planbureau (CPB) maandag.



Deze werkzaamheden zouden tussen de één en anderhalf miljard euro kosten volgens een schatting van het bureau. De files op de ring ten zuiden van Amsterdam, de A9 van Diemen tot Schiphol, zijn volgens het CPB moeilijker aan te pakken.



Het kabinet gaat volgens 'Haagse bronnen' definitief geen besluit nemen over de uitbreiding van de A6 en de A9 voor de verkiezingen in november. Dat past in het voornemen van het kabinet Balkenende III om als minderheidskabinet geen omstreden besluiten te nemen.



Eerder werd al besloten de beslissing over een tunnel langs het Naardermeer op de lange baan te schuiven. Deze tunnelvariant voorzag in een verbinding tussen de A6 en de A9 en stuitte op veel weerstand van de gemeente Naarden en milieuorganisaties.



Volgens het CPB is de tunnelvariant niet erg rendabel omdat deze variant geen uitzicht biedt op een verlichting van het fileprobleem. Daarvoor is nodig dat de snelheid op de weg verhoogd wordt en die waarborg biedt de tunnelvariant niet, stelt het CPB.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  21-8-2006  


|

FlitsKaart