Dato Steenhuis niet vervolgd voor onveilig rijden





 

AMSTERDAM - Het gerechtshof in Leeuwarden gaat de inmiddels gepensioneerde procureur-generaal Dato Steenhuis niet vervolgen voor het onveilig rijgedrag van diens chauffeur op de A28 tussen Zwolle en Assen. Volgens het hof is bij de onderzochte incidenten niet aangetoond dat de topman van het Openbaar Ministerie als 'ambtelijk meerdere' in de dienstauto zat.



In een geval, waarvan aangifte is gedaan door een oud-politieman Martin Dijks uit Oude Pekela, zat volgens de Rijksrecherche niet Steenhuis, maar diens echtgenote in de auto. De chauffeur kreeg voor zijn rijgedrag een boete van 180 euro. Dijks ging hiertegen in beklag bij het gerechtshof.



In de beschikking gaat het hof niet in op de verklaring van de chauffeur. Volgens hem gaf Steenhuis geregeld opdracht met 140 kilometer per uur te rijden. Als de in Drenthe woonachtige topaanklager op tijd in Den Haag wilde zijn, ging de dienstauto met blauwe zwaailichten en soms ook met sirene over de vluchtstrook langs de file. Dat gebeurde wekelijks, aldus de chauffeur.

 
 
Bron: De Volkskrant
 
  14-7-2006  


|

FlitsKaart