De politie pikt niets meer: middelvinger wordt duur





 

Al staat het sociale verkeer tegenwoordig bol van scheldwoorden en andere beledigingen, de politie pikt niets meer. Dat is de les die scheepsafbouwer Bert Zuidhof (23) uit Ten Boer heeft geleerd. Een simpel fuck-gebaar viel zo slecht bij de bediener van een snelheidscamera, dat hij Zuidhof achtervolgde, tot stoppen dwong en overdroeg aan de dienders.



Een drastische fouillering waarbij de handen op het dak van de auto moesten worden gelegd, een paar uur cel, een ondervraging met een stevig standje en een boete van 220 euro volgden. De Tenboerster, die erkent dat hij fout zat, vindt dat hij ten onrechte 'als een echte crimineel' is behandeld. "Dit is zwaar overdreven, puur machtsmisbruik!" Dat die opgestoken vinger hem bijna een hele middag heeft gekost, vindt Zuidhof wel genoeg straf.



Volgens hem steken velen de middelvinger wel eens op tegen een lid van wat hij 'de acceptgirobrigade' noemt. De man die door Zuidhof werd beledigd was op dat moment actief in Ten Boer. Na het incident haalde hij de automobilist volgens diens zeggen gevaarlijk in en vroeg hij 'assistentie van de politie'. Het duurde een uurtje voordat twee agenten Zuidhof afvoerden voor verhoor en een reprimande. Hij beweert overigens dat hij zelf nog nooit een flitsboete heeft gehad. Niettemin heeft Zuidhof 'zo'n hekel aan dat zinloze geflits', dat hij spontaan het gewraakte fuck-gebaar maakte.



De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) heeft aangifte gedaan. Bestuurders van tenminste twee andere auto's waren er volgens politiewoordvoerder Sjabbo Smedes getuige van dat hij door de Tenboerster met een gebaar door een geopend raam werd beledigd. In dat geval volgt standaard een proces-verbaal wegens belediging van een ambtenaar in functie, 'een licht misdrijf'.



Smedes: "Wij willen dat de politie op straat gezag uitstraalt. Tegen alles wat daar afbreuk aan doet, treden wij op. Er wordt al lang niet meer gewaarschuwd. Als die automobilist dit nog eens doet, krijgt hij weer een bekeuring."

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  17-8-2005  


|

FlitsKaart