Detectorverbod: Overheid meet met 2 maten?





 

Amsterdam - Per 01 januari is het detectorverbod in werking getreden. Opmerkelijk daarin is de overheidscampagne die dit verbod onder de aandacht zal brengen. Die campagne bestaat namelijk niet. Zagen we eerder wel campagnes om het verbod op niet handsfree bellen en bijvoorbeeld "brommers op de rijbaan" onder de aandacht te brengen, nu hult het ministerie van Verkeer en Waterstaat zich in stilzwijgen.



Een sterk staaltje hypocrisie van de overheid naar onze mening, want we hebben het wel over minimaal 500.000 detectorbezitters, waarvan de overgrote meerderheid een simpele raamplakker heeft, ter voorkoming van een onzinboete. Waar zijn de Postbus 51 spots, of billboards langs de kant van de weg?



De overheid en de uitvoerende instanties zijn allang hun objectiviteit kwijt. Alles wordt uit de kast gehaald om beleid te kunnen rechtvaardigen. Is het niet een rapport waarvan de uitkomsten verdraaid worden gebracht (Swov rapport "80% wil meer flitspalen"), dan gaat het wel om met kulargumenten de forse stijgingen in sommige provincies van verkeersdoden te bagitaliseren, ondanks de handhavingspressie door de radarteams. Dan moet er opeens nog meer handhaving komen, ondanks het feit dat men in andere persberichten, een jaar geleden, toen er een lichte daling was, de snelheidslimietafdwingteams alle lof toewaaide; dat men kwam met cijfers dat het overtredingspercentage zakte naar ongeveer 10% (kent u nog die "regel" 1km/u minder is 3% minder doden/gewonden) en vervolgens in diverse provincies weer stijgingen rapporteerden (Noord-Holland, Flevoland, Friesland etc).

Blijkbaar werkt het afdwingen van snelheidslimieten niet. Tenminste niet zoals geadverteerd. Ondertussen krijgen nog steeds zo'n 5 miljoen mensen een onzinboete thuis voor een kleine onbedoelde overschreiding a 28 Euro.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  1-1-2004  


|

FlitsKaart