Diefstal kliko krijgt staartje





 

7 NOVEMBER 2002 - BALKBRUG - De diefstal van de klikkende kliko in Balkbrug met meetapparatuur ter waarde van 32.000 euro blijft de gemoederen bezig houden. Volgens Bertus Dragt die de diefstal voor z‘n ogen zag gebeuren lag de politieman te slapen. Nadat de kliko door de dieven in een bestelbus was gereden duurde het volgens hem nog drie, vier minuten voor de politieman verbaasd uit z‘n auto stapte. Ook de overbuurvrouw zag dat precies zo. Politiewoordvoerder Nanda Kappers houdt het er liever op dat de politieman de vuilniscontainer met kostbare inhoud ‘even uit het oog is verloren‘.



VOORRUIT



De slijter hecht weinig geloof aan die lezing. Hij ziet de controleurs frequent aan de overkant zitten: de Zwolseweg in Balkbrug heeft bijna dagelijks kliko-controles. ‘En daar staat die auto dan ook, het zonnetje lekker op de voorruit, dat wil dan wel‘. De diefstal gebeurde overigens vorige week donderdag al, maar de politie maakte er pas deze week gewag van.



De politie IJsselland breekt zich het hoofd over de vraag waarom iemand zo‘n controle-radar zou willen stelen. ‘Je kunt er in principe niks mee, verkopen gaat ook niet, er zijn totaal geen afnemers voor‘.



Misschien is het bravour geweest, het tonen van wat lef - en wat is dan een mooier doelwit dan zo‘n gehate kliko-radar?



Dan zit er meteen een kans in, dat de kliko straks midden in een bos wordt aangetroffen met een olijk briefje erbij. In Balkbrug was de roof van de kliko enkele dagen het gesprek van de dag. Het is ook het type diefstal waar steels om wordt gelachen.



Als het kalf verdronken is, dempt men de put - bij de politie is dat niet anders:‘Inmiddels is er een extra beveiliging aangebracht bij de kliko‘s. Die zitten nu aan kabels vast met een alarmsysteem‘.



En krijgt de controleur een douw? Nee, diefstal van een klikkende kliko hoort bij de risico‘s van het vak - zegt de politie.

 
 
Bron: Zwolsecourant
 
  11-7-2002  


|

FlitsKaart