"Dienaren van incassostichting De Sterke Arm"x

9 januari 2002
Thuiszittend met een burnout (nu eens geen steen tegen m´n hoofd) na 25 jaar uniformdienst, lees ik dan mijn baas, de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Kuiper, boos is over het toenemend geweld tegen mijn collega´s.

Jubelende cijfers over de score van processen-verbaal, wijkteams die gekort dreigen te worden op hun jaarbudget als ze hun quotum aan bekeuringen niet halen, een bevorderingsbeleid dat gebaseerd is op profileren (lees: opvallen door je vingers blauw te schrijven aan bekeuringen) - wie heeft nu de balans van dienen en repressief optreden ontwricht?
Een diender is allang geen dienaar meer maar een vertegenwoordiger van incassostichting "De sterke arm". Toenemend geweld, achtervolgde snelheidscontroleurs - signalen chef, allemaal signalen.

Neem eens een voorbeeld aan de chef van het grootste en drukste district, die wel weet wat er omgaat op de werkvloer, die respect afdwingt door op te treden op straat en tegen criminelen in plaats van overtreders.
Als er volgend jaar nog meer geld moet worden binnengehaald door minder politiekwaliteit maar meer politiekwantiteit, dan zal het geweld tegen uniformen nog veel meer toenemen. Gek he?

Zaandijk, Cees Veldhuijs.

Bron:  de Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice: