Dodelijk ongeval bij achtervolging op A21060x

Op de snelweg A2 (Utrecht-Amsterdam) is zaterdagochtend bij een achtervolging door de politie een dode gevallen. Een auto die op de vlucht was, botste bij Abcoude op een file.

De inzittende van de achterste auto in de file kwam daarbij om het leven. Een persoon in een andere wagen raakte lichtgewond. Dat meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De bestuurder en bijrijder van de wagen die werd achtervolgd, zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn aanspreekbaar en zijn aangehouden.

De achtervolging door het politiekorps Utrecht begon bij Vianen na een melding dat iemand na het tanken was weggereden zonder te betalen. De melding kwam van een getuige die achter de dieven aanreed.

Roekeloos

Toen de politie een stopteken gaf, gingen de brandstofdieven er met hoge snelheid vandoor. Ze reden roekeloos en ramden drie keer een politiewagen voor ze in de file tot stilstand kwamen, aldus de politiewoordvoerder. Berichten in media als zou de politie de file hebben gecreëerd om de wagen tot stoppen te dwingen, kon de woordvoerder niet bevestigen.

Het KLPD doet het onderzoek vanwege de objectiviteit, omdat het korps in Utrecht bij de aanrijdingen is betrokken.

De snelweg was in de richting van Amsterdam lange tijd afgesloten. Rond half 2 ’s middags was de weg weer vrij.

Bron:  Nu

Melder: Qevin

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram