Doorleren na halen rijbewijs673x

Een nieuw opgerichte academie biedt jonge bestuurders de mogelijkheid binnen een half jaar hun rijbewijs te halen. Daarna moeten ze trainingen volgen om bewust te worden van de gevaren van de weg. Onderdeel van het pakket is ook dat de jonge student na het halen van het rijbewijs een auto ter beschikking krijgt om ervaring op te doen.

Het gaat om een initiatief van verzekeringsmaatschappij InShared (Achmea). Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde maandag een bericht hierover in De Telegraaf. Het traject duurt in totaal drie jaar. Er hangt uiteraard wel een prijskaartje aan: minimaal 303 euro per maand.

De Young Drivers Academy is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, een groep die vaak bij ongelukken is betrokken. Deelnemers moeten onder andere naar een alcoholcursus en rijden mee met een vrachtwagen om begrip te krijgen voor de problemen van de trucker. Verder gaan ze op slipcursus, niet om te leren hoe een auto uit de slip te halen, maar om te ervaren wat het is de macht over het stuur te verliezen.

Bron:  de Volkskrant

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram