Doortrekking A15: brug en tol blijven, knooppunt gaat De Liemers heten547x

Er wordt niet getornd aan tolheffing als de A15 is doorgetrokken van knooppunt Ressen naar de A12 en in gebruik is genomen. Ook wordt vastgehouden aan een brug over het Pannerdensch Kanaal bij Loo.

Dit zeiden minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Gelders mobiliteitsgedeputeerde Conny Bieze woensdag in de buurtschap Helhoek, tijdens de ondertekening van het trac├ębesluit voor de snelweg, die tussen 2021 en 2023 geopend wordt.

Tunnel
Een tunnel is een vurige wens van inwoners van Loo - zij vrezen geluidsoverlast en horizonvervuiling -, maar Schultz komt niet aan die wens tegemoet, onder meer omdat een brug als evacuatie-weg kan dienen bij hoogwater. Bij een tunnel is dat niet mogelijk, omdat alles dan onder water staat. Bovendien zit er in tunnels veel ICT en software, wat tot storingen zou kunnen leiden bij hoge waterstanden, aldus Schultz.

Tolheffing
Tolheffing ziet de VVD-minister als 'een noodzakelijk kwaad', omdat de aanleg anders te duur zou zijn. De tol gaat eraf zodra de investeringen zijn terugverdiend.

Het knooppunt waar de A15 en de A12 bij elkaar komen, gaat De Liemers heten. Dit was een wens van bestuurders van Duiven en Zevenaar.

Bron:  de Gelderlander

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Heel erg jammer dat er tol geheven gaat worden. De automobilisten moeten weer bloeden.