Dosering toerit A2 eind 2002





 

Maarssen/Breukelen - De opritten naar de A2 richting Den Bosch bij Maarssen en Breukelen krijgen in december toeritdoseerinstallaties (tdi's). Rijkswaterstaat heeft dit besloten omdat dezelfde installaties aan de andere kant van de Rijksweg (richting Amsterdam) hun nut hebben bewezen.








Op dit moment bereidt Rijkswaterstaat de komst van de nieuwe toeritdoseerders voor. Er staan al palen bij de opritten waar de verkeerslichten aan komen te hangen. Ook staan er al borden die automobilisten er op voorbereiden dat ze een tdi naderen. Directeur verkeer en vervoer van Rijkswaterstaat G.Pereij verwacht dat de installatie in december daadwerkelijk aan te gaan.



De nieuwe tdi's -stoplichten die elke paar minuten een beperkt aantal auto's groen licht geven- zullen het verkeer druppelsgewijs de rijksweg op laten tijdens de spitsuren. Doel: een betere doorstroming van de A2. Volgens directeur Pereij is dat doel aan de andere kant van de snelweg al bereikt. Ondanks forse kritiek op de installaties van bevolking, hulpdiensten en gemeenten voor ze in werking traden, begin dit jaar.



De grootste angst van tegenstanders was dat ze in de file zouden staan in hun eigen woonplaats, voor ze de snelweg op konden. Dat ze vervolgens op de snelweg beter zouden kunnen doorrijden deed niets af aan deze vrees. Met name bewoners van Maarssenbroek dachten dat hun wijken 'sochtends vol zouden komen te staan met auto's op weg naar de A2. Vertegenwoordigers van hulpdiensten als brandweer en ambulance waren bovendien bang dat zij de A2 niet meer konden bereiken in geval van een calamiteit.



Volgens Pereij is dat allemaal meegevallen. De hulpdiensten kregen speciale calamiteitenopritten voor noodgevallen. De vertragingen voor automobilisten vanuit Maarssen en Breukelen richting Amsterdam vielen mee. De vertraging is meestal niet meer dan een minuut of vijf,'' zegt Pereij.

 
 
Bron: Utrechts Nieuwsblad
 
  15-10-2002  


|

FlitsKaart