Drankrijder voor de achtste keer aangehouden758x

De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding op de Koornmarkt had veroorzaakt. Op de plaats van het ongeval vonden agenten de bumper met daarop de kentekenplaat van de betrokken auto.

Hierdoor was het eenvoudig de man de traceren en niet veel later werd de man thuis aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij als beginnende bestuurder 530 ug/l blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen.

De bestuurder is een goede bekende van de politie. Dit was de achtste keer dat hij voor het rijden onder invloed van alcohol gepakt werd. Hij werd al eerder veroordeeld tot een werkstraf voor het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijontzegging. Daarnaast kreeg hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken en werd er hem een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Bron:  Radio Noordoost-Friesland

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram