Driekwart van de Nederlanders achter snelheidscontrolesx

DEN HAAG - Bijna driekwart van de Nederlanders (74 procent) vindt het een goede zaak dat de overheid jaagt op de hardrijders in het verkeer. Dat stelt het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). Voor de alcoholcontroles is die steun nog groter: 99 procent.De Nederlanders hebben steeds meer begrip voor de verkeerscontroles, meldde het BVOM donderdag in zijn jaaroverzicht over 2004. Het draagvlak voor de controles op snelheid en de helmplicht is vorig jaar voor beide met 2 procentpunt toegenomen ten opzichte van 2003.Het BVOM wil dit jaar extra aandacht besteden aan de verkeerscontroles binnen de bebouwde kom en rond scholen.

Bron:  Nu.nl

Melder: JohnDoe

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

In reactie op de artikelen in diverse media over de superlasergun:Hoe spant Koos Spee/BVOM de Nederlandse pers voor z'n karretje? Door het verspreiden van persberichten die klakkeloos worden overgenomen zonder het eens na te vragen bij juist diegenen die alle ins en outs kennen van laserjammer en radarapparatuur, zoals Flitsservice.nl.


De "super" lasergun is keurig te jammen met alle courante merken laserjammers en "garagedeuropeners". Sterker, het wordt zelfs makkelijker. Het jammen van een lasergun wordt juist moeilijker naarmate je dichterbijer komt. De zogenaamde "punch through" zoals dat in tests van het gezaghebbende instituut Speed Measurement Labarotories (http://www.speedzones.com/) wordt genoemd.

In het verleden is Koos Spee ook al gekomen met berichten over een nieuwe lasergun die niet te jammen zou zijn. Dat was toen de Pro LaserIII. Ook deze is perfect te jammen. Sterker nog, als er daadwerkelijk gelaserd wordt op 900 meter en je hebt een lasersensor in de auto, heb je veel meer tijd om te draaien en weg te wezen.

Koos Spee praat volkomen onzin!

Ook zou 75% van de bevolking de jacht op minimale overtreders steunen. Zo'n uitspraak hebben we een jaar geleden ook al gezien. Toen zou iets van 80% erachter staan. Na analyse door Flitsservice.nl bleek dat de vraagstelling totaal anders was. De vraagstelling was "Heeft u begrip voor het gebruik van automatische camera's voor het opsporen van roodlichtovertredingen?".

Heel Nederland klaagt steen en been over de minimale boetes. Flitsservice.nl ziet een massaale stijging van het aantal bezoekers en dan zou 75% massaal voor snelheidscontroles zijn? Ook onderzoekers van gerenomeerde instituten klagen bij Flitsservice.nl over hoe Koos Spee hun conclusie's verkeerd uitlegt aan het volk.Bij deze het advies en een oproep aan de Nederlandse pers om elk propagandabericht afkomstig van Koos Spee met grote argwaan tot zich te nemen. Het schaamteloos verspreiden van grote leugens, onwaarheden, "verkeerde intepretatie" van feiten door Koos Spee en het BVOM begint steeds grotere en belachelijkere vormen aan te nemen om zijn verkeerde beleid maar goed te praten. Wij merken dat hoe vaker je een leugen herhaalt, deze vanzelf voor waar wordt aangenomen. In deze is dat "speed kills", ondanks het feit dat de aantallen verkeersdoden, zelfs na het compleet kapot controleren van wegen, miljoenen boetes en miljarden inkomsten niet dramatisch gedaald zijn.

Niets is te gek voor Koos Spee om als een soort Gargamel "Ik zal ze krijgen, al is het het laatste wat ik doe!!" van de Smurfen alles te doen om de minimale snelheidsovertreder(75% van het totaal) te grazen te nemen: Trajectcontroles, radardetector detectors, laserguns, z'n eigen tenenkrommende TV show (Wegmisbruikers), terwijl bv. aan alcohol in de praktijk zelden tot niets gedaan wordt. In de enquete van een jaar geleden was de reactie ook op de vraag "Hoe groot acht u de kans om op een gemiddelde autorit gecontroleerd te worden op alcohol?" dat 80% zei dat die kans klein tot zeer klein is. Als we de ongevalsberichten in de kranten mogen geloven (zoals deze week de dronken vrouw die een man doodreed) zou wat meer aandacht aan alcohol en de aanschaf van meetapparatuur een betere investering zijn.Kortom: Spee liegt en dat is niet de eerste keer!