Duitsland: boetebedragen moeten naar extreme hoogte stijgen





 

De Duitse regering wil de boetebedragen voor verkeerszondaars verdubbelen. Hardrijders en klevers zouden in de toekomst rekening moeten houden met boetebedragen tot € 2,000.



“Degene die teveel alcohol of drugs achter zijn/haar kiezen heeft en daarop betrapt wordt tijdens het autorijden, zou rekening moeten gaan houden met een boete van € 3,000”, zei de Duitse Minster van Verkeer Wolfgang Tiefensee (SPD) op dinsdag (16 mei) bij het begin van het Verkeersministerscongres in Berlijn, en bevestigde daarmee een bericht uit het blad ‘Bild’. Op het congres zullen voorstellen bediscusseerd worden. Ook voor wat betreft het goederenvervoer wil de staat harder gaan optreden. Een overduidelijk overladen vrachtwagen kan in de toekomst een boete van € 2,000 betekenen.



Tiefensee benadrukt dat het er niet om gaat de staatskas te vullen (red: en bananen zijn niet krom). Het extra bijeengeharkte boetegeld zal naar verkeersveiligheidsprojecten gaan. “Dat verhoogt de geloofwaardigheid van deze harde, maar naar mijn mening zeer noodzakelijke maatregelen”. Hardrijders, klevers en drugsgebruikers hebben vaak zware verkeersongevallen veroorzaakt. “Daartegen helpen alleen extreem zware straffen, om daarmee vervolgens de automobilist, die zich wel slaafs aan alle regels houdt, te beschermen.” Alleen wanneer het werkelijk pijn doet, gaan hardleerse verkeerszondaars hun gedrag alsnog aanpassen.



Vertaling: Superkoerier!

 
 
Bron: Auto-Motor-und-Sport.de
 
  16-5-2006  


|

FlitsKaart