Duitsland expermimenteert met 140 km/u





 

Op de Duitse A2 (Hannover-Berlijn) wordt binnenkort gestart met een proef waarbij de maximum snelheid 140 km/u is, in plaats van de in Duitsland gebruikelijke 120 km/u. Hoewel bij de meesten Duitsland bekend staat als het land zonder snelheidslimiet, is er bij onze oosterburen wel degelijk sprake van maxium snelheden. Vooral op wegen waar het druk is of waar veel ongevallen gebeuren, is een limiet ingesteld. Die limiet is, net als in Nederland, maximaal 120 km/u.



Volgens een woordvoerder van het Duitse ministerie van verkeer trekken weinigen zich iets van deze limiet aan. Vandaar dat nu gestart wordt met een proef waarbij electronische borden een maximum snelheid van 140 km/u kunnen tonen. Die snelheid ligt hoger dan de "adviessnelheid" op wegen zonder limiet, die is namelijk 130 km/u. Welke limiet de borden werkelijk aangeven is afhankelijk van de situatie op de weg. Bij ongevallen, file, weerssituatie of andere verkeersbeinvloedende situaties zullen lagere snelheden worden opgelegd.



Het ministerie hoopt dat de proef zal uitwijzen dat de hogere limiet beter wordt nageleefd en dat de weggebruiker zich bij bijzondere situaties ook beter aan de (dan lagere) maxima zullen houden.

 
 
Bron: VID
 
  8-6-2004  


|

FlitsKaart