Educatieve Maatregel Gedrag: Ook u komt in aanmerking30333x

De Educatieve Maatregel Gedrag is bedacht om echte idioten die te hard rijden, roekeloos iemand afsnijden, zwaar bumperkleven extra te kunnen pakken. Een gevaarlijk instrument, want een agent hoeft alleen maar een melding te doen en u hangt. Het Openbaar Ministerie schrijft het volgende er over:

De 'educatieve maatregel gedrag' is een driedaagse cursus die wordt opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels herhaaldelijk in ernstige mate overtreden. Dit kunnen zowel beginnende als ervaren bestuurders zijn. Wanneer bestuurders zich bewust schuldig maken aan risicovol verkeersgedrag (bijvoorbeeld snijden, veel te hard rijden, door rood rijden, geen voorrang verlenen, bumperkleven) kan na een staandehouding een EMG worden opgelegd. Uit het opgestelde proces verbaal moet blijken dat er sprake is geweest van gevaarlijk gedrag in strijd met de verkeersregels, een gebrek aan risico-inzicht of incorrect samenspel met andere verkeersdeelnemers.

De matrixborden staan 70 te stralen, maar er is verders niets aan de hand op een 2x4 snelweg en u blijft 120 rijden. U wisselt een paar keer van rijstrook zonder richting aan te geven en blijft een keer iets langer links hangen.

Ok, u overtreedt een paar regels, maar niemand heeft er last van. Gevaar is er niet. Als er dan een politiewagen opvallend danwel onopvallend achter u rijdt komt u in aanmerking voor deze 4 dagen durende strafdetentie (intakegesprek + 3 dagen "cursus") die u bovenop de boetes nog eens 774 euro extra kost. De cursus niet volgen, of te laat komen, of niet voldoende ja-knikken tijdens de cursus resulteert automatisch in het ongeldig verklaren van uw rijbewijs. U gelooft het niet? Lees onderstaande maar eens door. Dit is NIET waar deze maatregel voor bedoeld is.


Dit is echt 4 dagen en 774 euro extra waard....Bron:  Flitsservice.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram