Een controleur rijdt over de vluchtstrook. Mag dat?1439x

Vanochtend stond ik in de file op de A4 richting Amsterdam, net na het Prins Clausplein. Dit was een stilstaande file, wat mij uiteindelijk meer dan een uur extra reistijd opleverde. Aangezien ik die verloren tijd ook moet inhalen vind ik het op zich erg jammer dat de vluchtstrook tijdens zo'n calamiteit niet wordt opengesteld.

Daar dacht een medewerker van onze politiemacht waarschijnlijk net zo over, alleen hij besloot wel van de vrije vluchtstrook gebruik te maken. Wat gebeurde er; Toen ik dus in de file stond (net voorbij het Prins Clausplein) kwam een onherkenbare zwarte Mercedes Vito bus over de vluchtstrook ons voorbij, hierbij had hij wel zijn zwaailichten ingeschakeld.

Op dat moment dacht ik; ahh das fijn, hoe meer hulp bij het ongeluk, hoe sneller ik kan gaan rijden. Circa twintig minuten later kwam ik voorbij hechtometer paaltje 40,0 weer een zwarte Vito tegen, met daarbij een agent die een flitscontrole aan het opzetten was.
Het doel van dit mailtje moge duidelijk zijn; om de handelswijze van onze plichtsgetrouwe gezagshandhaver bespreekbaar te maken.

mvg ferry

Rechtvaardig dat nu de spoed die hij tentoon spreidde, door een file te passeren, met zwaailampen aan, om (tijdens een file) op snelheid te gaan controleren? Maar ja.........schijnbaar mag met zo'n speciaal uitgevoerde vito veel meer dan wij denken.

Bron:  Ingezonden email

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Nee, dat mag de controleur niet. In principe heeft de politie en dus ook controleurs, vrijstelling van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990(RVV), echter "van de vrijstelling mag alleen gebruik worden gemaakt voor zover dit voor de uitvoering van de opgedragen taken noodzakelijk is".

Er is geen enkele reden te bedenken die een noodzaak aangeeft waarom deze controleur over de vluchtstrook zou mogen rijden. Er waren in ieder geval geen snelheidsovertreders op dat moment die enige haast rechtvaardigen.