Een flitspaal hier in Apeldoorn is een goudmijn522x

Levensgevaarlijk. Harry Groothedde kan bijna niet geloven hoe hard auto's soms over de Asselsestraat in Apeldoorn scheuren. En dat terwijl de hele straat behoort tot een 30-kilometerzone. "Het wordt tijd dat hier een flitspaal komt."

Groothedde woont zelf vlakbij het kruispunt Jachtlaan-Asselsestraat. "Er gebeuren hier regelmatig ongelukken", zegt de Apeldoorner. "Ik heb hier al eens een auto op de kop zien liggen en pas nog werd er een fietser aangereden. Je mag hier maar 30, maar er wordt soms echt megahard gereden. Niet normaal."

Groothedde is van mening dat de weg slecht is aangelegd. "De drempels zijn hier heel glooiend. Dat nodigt uit tot hard rijden." Hij weet de oplossing wel. "Zet hier een flitspaal neer en je hebt een goudmijn. Op de Jachtlaan staat er ook één, die levert geloof ik een miljoen per jaar op. De boetes zijn tegenwoordig zo hoog, dan leren ze het wel af om hier zo hard te rijden."

De gemeente Apeldoorn laat weten dat de verkeersdrempels op de Asselsestraat minder steil omdat de straat is ingericht als snelfietsroute - en daarmee een voorrangsweg is. "Comfortabel voor fietsers maar de keerzijde hiervan is dat ook autoverkeer geen voorrang hoeft te verlenen op kruispunten en daarmee minder geremd wordt om hard te rijden", aldus een woordvoerder.

Op het plaatsen van flitspalen heeft de gemeente geen invloed. "Het Openbaar Ministerie maakt de afweging of er wel of geen flitspaal ergens wordt geplaatst. Dit is gebonden aan strenge eisen."

Bron:  De Stentor

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram