Eigen kenteken voor caravans en aanhangwagens





 

AMSTERDAM - Alle caravans, opleggers en anders aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kilo moeten vanaf september 2003 voorzien zijn van een eigen kenteken. Minister De Boer van Verkeer en Waterstaat heeft maandag in de RAI in Amsterdam het startsein gegeven voor de verplichte kentekenregistratie van aanhangwagens, waar eigenaren een jaar de tijd voor krijgen. Ze kunnen met ingang van maandag op het postkantoor een kentekenbewijs aanvragen. Dat kost 15 euro.



Aanhangers moesten tot op heden hetzelfde kenteken hebben als de auto. "Straks kan elke vrachtwagen uit het wagenpark zonder problemen met elke oplegger de weg op", gaf De Boer een van de voordelen aan. Verkeersveiligheid, het opsporen van gestolen aanhangwagens, het voorkomen van fraude en beter zicht op aansprakelijkheid zijn de andere argumenten om aanhangwagens van een 'eigen' kenteken te voorzien.



Nederland is een van de laatste landen waar dit wordt ingevoerd. Naar schatting zullen 740.000 aanhangwagens een eigen kenteken krijgen: 395.000 caravans, 200.000 kleine aanhangwagens en 145.000 grote. Naast eigenaren van caravans zijn transporteurs de grootste groep bezitters van aanhangers.



De nieuwe kentekenplaat ziet er hetzelfde uit als die van auto's: zwarte letters op een gele achtergrond

 
 
Bron: Nu.nl
 
  9-2-2002  


|

FlitsKaart