Eindelijk sterk instrument tegen weekendongevallenx

* Zwaar bewerkte versie om het enigszins leesbaar te houden en tevens overzichtelijk

Bron:  De Gazet (Antwerpen)

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Hmm in Belgiƫ beginnen ze ook oplossingen te vinden voor de enorme grote gaten in de staatsbegroting. Het word tenslotte straks weer zomer en dan komen er uiteraard weer vakantiegangers uit vooral het rijke en flitsgeteisterde Nederland over de gaar gereden wegen heen rijden althans, dat moeten de beleidsmakers bij zichzelf gedacht hebben.

Nu weet ik niet hoe het met u zit, maar ik kom vaker in Belgiƫ dan de gemiddelde Nederlander vrees ik en ga er zelfs naar de bioscoop vanuit de Randstad. Als ik dan weer eens een keer in Belgiƫ ben blijf ik me verbazen over de infrastructurele missers of misplaatste borden en ook de zeer slecht onderhouden wegen kunnen er wat van.

Belgische beleidsmakers kunnen dus reuze goed afkijken bij de Nederlandse collega's hoe ze de bevolking in moeten prenten dat toch vooral de snelheid de grote boosdoener is van ongelukken. Grappig dat men ook praat over "weekendongevalen". Die weekendongevallen lijken eerder voort te vloeien uit onervaren rijders of bestuurders die in het weekend wat alcohol gaan nuttigen en daarna gewoon weer achter het stuur duiken. Het moge bekend zijn dat de Zuiderburen wel van een biertje op zijn tijd houden en ik denk dat je de oorzaak van de vele ongevallen in Belgiƫ eerder hierop terug moet herleiden.

Maar ook de Belgische overheid ziet in dat controleren op andere verkeersfouten veel arbeidsintensiever is dan het plaatsen van een flitsopstelling in de berm en het administratief verwerken van de kentekens. Wat overigens nog best moeilijk zal worden, echt leesbaar zijn die Belgische platen nou ook weer niet. Dat is een voordeeltje, maar desondanks hebben we best met onze Belgische automobilisten te doen. Bent U van Belgische afkomst en U ziet een radarwagen staan? Stuur gerust een SMS'je naar de Flitsservice GSM, we voelen met u mee en weten wat u door (gaat) maken.

Had ik trouwens al gezegd dat de rijopleiding die een Belg krijgt om te huilen is? Er zijn van die leuke Belgische programma's zoals we die in Nederland ook hebben. Een rijbewijs halen is daar helemaal een peuleschil, en dat is nou juist het gevaarlijke. Mensen met weinig inzicht zitten zo voor uw wielen, en dan rijden ze niet eens te hard... Best grappig trouwens nog om als laatste even te vermelden; "Bovendien worden de camera's uitgerust met filmrolletjes met een grotere capaciteit dan de huidige 36 foto's". In ons eigen Nederland zijn rolletjes van 430 opnamen gangbaarder.

Dave LdB