Eindhoven zet vijf extra flitspalen op kruisingen





 

EINDHOVEN – Er komen binnen enkele weken flitspalen op vier drukke kruispunten op de Ring in Eindhoven. Ook komt er een op de Boschdijk. De gemeente Eindhoven hoopt zo de verkeersveiligheid op deze plekken te verbeteren.



De aankondiging van de plaatsing van extra flitspalen komt kort nadat bekend is geworden dat gemeenten in de Kempen juist af willen van flitspalen, omdat die te vaak worden vernield. Eindhoven heeft echter niet zoveel last van vandalisme als de Kempen, aldus gemeentelijk verkeerscoördinator P. Claassen.



Het gaat om vier kruisingen op de Ring zelf: bij de Kennedylaan, de rotonde Marconilaan/Boschdijk, de Geldropseweg en de Leenderweg. Verder komt er een flitspaal op de kruising van de Boschdijk en de Pastoor Petersstraat, nabij de Fellenoord.



Deze week worden er lussen in de weg geslepen. Daarin komen draden die signaleren of verkeer door rood rijdt. De camera’s worden waarschijnlijk nog deze maand geplaatst.



Voor het slijpen van de lussen worden de wegen versmald. Dit werk gebeurt ’s avonds en ’s nachts om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. De kruising van de Ring bij de Kennedylaan wordt hiervoor komende nacht enkele uren afgesloten om de veiligheid van de wegwerkers niet in gevaar te brengen. Het verkeer wordt omgeleid via de Europalaan en de Pastoriestraat.

 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  9-7-2004  


|

FlitsKaart