Eindhovense verkeershorken gaan op de filmx

EINDHOVEN - Horken en andere notoire verkeersovertreders moeten vanaf maandag extra oppassen. Die dag gaat de regiopolitie voor het eerst de weg op met haar onopvallende cameramotor- en auto. Het is de bedoeling dat de mobiele camera's meerdere dagen per week de regio doorkruisen om asociaal rijgedrag vast te leggen.
De onopvallende politie-motorfiets van het Brabantse korps

De politie gebruikt de wagen en motor onder meer op wegdelen waarvan bekend is dat er veel te hard wordt gereden. De teams kunnen ook gericht worden ingezet op notoire overtreders. Die worden dan bijvoorbeeld op de weg van hun huis naar hun werk gevolgd. Na afloop presenteert de verkeersagent - die net als de auto en motor 'in burger' is - direct een videofilm met de overtredingen.

Probeert een overtreder de videowagen af te schudden, dan mag de politiechauffeur alles uit de kast halen. De vier bestuurders hebben daarvoor een speciale rijopleiding gekregen. De controleurs zitten met tweeën in een wagen. De een rijdt, de ander bedient de meet- en videoapparatuur aan boord.
'Deze teams houden zich niet bezig met kruimelwerk, maar met zware overtredingen', zegt verkeerscommissaris H. Achten van de regiopolitie. 'We gaan de erkende horken aanpakken.'OnbekendAchten verwacht dat de auto en motor door de regiobrede inzet behoorlijk lang onbekend zullen blijven en niet - zoals veel radarwagens - een plekje op internet krijgen. Mocht dat toch gebeuren, dan vraagt de verkeerscommissaris direct een ruil aan met een van de andere vijf politieregio's die gebruikmaken van zo'n auto of motor.

Bron:  Eindhovens Dagblad

Melder: Niels van Rooij

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Indien de videoauto's van het korps Brabant Zuid-Oost op de foto komen, zal de heer Achten er zich niet schromen om een videoauto te lenen van een ander korps. Dat zal voor ons geen probleem zijn. Wij hebben namelijk die andere auto's ook zeer snel op de foto.