Eis bij agressief rijden 25% hoger1103x

Het Openbaar Ministerie gaat strafeisen bij agressie in het verkeer met 25% verhogen.

Agressief rijgedrag
Dat zegt de hoogste baas van het OM, Harm Brouwer, in Trouw. Het OM heeft onderzocht hoe de samenleving over strafeisen denkt. Daaruit bleek dat mensen hogere straffen willen voor verkeersovertredingen waarbij sprake is van agressief rijgedrag.

Misdrijven
Mishandelingen en bedreigingen die voortkomen uit discriminatie, worden naar aanleiding van het onderzoek ook strenger aangepakt. De eis wordt bij dergelijke misdrijven 50% hoger dan wanneer er geen sprake is van discriminatie. Nu is de strafeis bij discriminatie 25% hoger.

Richtlijnen
Het OM gaat in het vervolg ook beter uitleggen hoe het tot zijn strafeis gekomen is. Officieren van justitie zullen de hoogte van hun eis in de rechtszaal toelichten en het OM wil de richtlijnen waarop het zijn eis baseert, op internet gaan publiceren.

Stiletto
Het OM neemt niet alle suggesties van burgers over. Zo vinden de meeste mensen een waarschuwing bij kleine misdrijven als het bezit van een stiletto genoeg, maar daar is het OM het niet mee eens. "Een stiletto is een wapen en dat hoor je niet bij je te hebben. Een waarschuwing vind ik te mager", aldus Brouwer.

Bron:  RTL

Melder: Maserati Teun
DikkeDiesel

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram