Even geen geflits in Drimmelenx

Aan de stroom met snelheidsbekeuringen in de gemeente Drimmelen is voor even een einde gekomen. De politie heeft tijdelijk niet de mogelijkheden om een agent te leveren die de controles kan uitvoeren.

De gemeente heeft extra uren bij de politie ingehuurd om toe te zien op de maximum snelheid. Het resultaat was overweldigend. Ruim honderd bekeuringen per dag waren geen uitzondering. Vorige maand leidde al deze boetes tot een discussie in de gemeenteraad.
Met name op de controles in de dertig kilometerzones op de doorgaande routes, was heel wat kritiek. De raadsmeerderheid sommeerde de burgemeester zelfs om de politie te vragen om de doorgaande routes bij de controles te ontzien.
"De burgemeester heeft de gevoelens van de raad overgebracht", zo laat de woordvoerder van de politie weten. Maar voor de politie is dit geen reden om aan het verzoek gehoor te geven. "Het is raar om eerst dure verkeersremmende maatregelen te treffen om vervolgens toe te staan dat er te hard wordt gereden", legt de woordvoerder uit. Wanneer de controles weer worden hervat, is niet bekend. Volgens de politie kan dit ieder moment gebeuren.
Vanavond staat de werking van de dertig kilometerzones ter discussie tijdens de vergadering van de commissie Grondgebiedszaken. Deze vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Bron:  BN/DeStem

Melder: Giant

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram