Extra controles KLPD op A67 wegens ongevallen717x

De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden op de A67 ten zuiden van Eindhoven gericht controleren op overtredingen. Het traject tussen Eersel en Someren is uitgekozen omdat daar veel aanrijdingen plaatsvinden, aldus een woordvoerder.

De controle richt zich op snelheid, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, verboden inhalen, onjuist in- en uitvoegen, bellen, kaartlezen en agressie. De politie wil het aantal ongevallen en files terugdringen.

Uit een analyse is gebleken dat op de A67 veel aanrijdingen gebeuren, vooral in de spits. Een exacte oorzaak is niet aan te wijzen. Op het wegvak komt verkeer van de A2 uit het noorden en het zuiden samen met het intensieve internationale (vracht)verkeer uit Antwerpen, Rotterdam en het Ruhrgebied. Bij ongelukken ontstaan vaak lange files op de twee belangrijke verkeersaders. De controles beginnen maandag en de resultaten worden wekelijks bekendgemaakt.

De woordvoerder ontkent dat de politie na afloop van hun cao-acties ineens op zoek gaat naar bekeuringen. „Het plan bestaat al maanden. Het liefst schrijven we niemand op.”

Vervoersorganisaties EVO en TLN staan achter de plannen van het KLPD maar vinden dat uitbreiding van de wegcapaciteit de echte oplossing is. In- en uitvoegstroken moeten langer en op drukke plekken moeten drie rijstroken komen. „Dat is snel en zonder veel moeite op grote delen van de A67 te realiseren.”

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het enige dodelijke ongeluk dat wij hebben geregistreerd is van oktober 2006.