FFFFFFFFFFFFlits





 

22 AUGUSTUS 2002 - ZWOLLE - Leon van Bon maakte gisteren zijn naam in Zwolle - tijdens de doorkomst van de Ronde van Nederland - dubbel en dwars waar. Niet alleen won hij de 'bon'ificatiesprint, met de meet op de Zwartewaterallee, maar de renner staat wellicht ook een bon te wachten. De sprintende Van Bon, peloton en volgauto's raasden gisteren in 'no time' door de stad, via Zwartewaterallee en Blaloweg en daarbij werden twee flitspalen gepasseerd, met een snelheid die zeker hoger lag dan vijftig kilometer per uur. 'En de kans is aanwezig dat ze daarbij geflitst zijn, ja', bevestigt Herman Veldhoen van het team Verkeersveiligheid van de politie. Zekerheid daarover komt pas volgende week.



De verwerking van de filmrollen in de flitspalen is geautomatiseerd, laat Veldhoen weten. 'Van het flitsen tot het op de deurmat vallen van de boetes, daar komt nauwelijks meer iemand aan te pas.'



De kans is dus groot dat ploegleiders straks nog herinnerd worden aan hun doorkomst in Zwolle. Veldhoen maakt zich er een beetje kwaad over: 'Bij mijn weten is van tevoren niet afgesproken om de flitspalen uit te zetten. Dat had eigenlijk wel moeten gebeuren.' Hij voorziet al een forse administratieve rompslomp over eventuele 'snelheidsovertredingen' tijdens de koers.



Of de wielrenners zelf ook een boete kunnen verwachten, lijkt niet heel waarschijnlijk. 'De flitspaal werkt pas bij een bepaalde hoeveelheid metaal. Ik weet eerlijk gezegd niet of de radarbundel genoeg heeft aan een fiets.' Pelotonrijders zitten sowieso goed. Veldhoen verwacht dat de camera van slag is geraakt van zoveel beweging tegelijk voor de lens.

 
 
Bron: Zwolsche Courant
 
  23-8-2002  


|

FlitsKaart