Flitsboetes Backer en Ruebweg Breda gewist: apparatuur stond afgesteld op 50687x

Automobilisten die op 29 januari geflitst zijn op de Backer en Ruebweg in Breda, kunnen de boete die ze daarvoor kregen verscheuren. En wie al betaald heeft, krijgt het geld terug. Althans: dat is wat één van de betrokkenen, de 77-jarige Koos van der Blom uit Hoogstraten, zegt te hebben opgetekend uit de mond van een medewerker van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Zélf heeft hij het inmiddels zwart op wit van het CJIB. De brief viel donderdag op de mat: 'De opsporingsinstantie heeft deze zaak ingetrokken.' Zonder verdere uitleg. Het was wel even schrikken geweest, toen het echtpaar deze week van vakantie terug kwam. Een brief van het CJIB.

Koos' echtgenote Thea zou op 29 januari om 13.22 uur de 77 aangetikt hebben, op een weg waar je 50 mag. Nadat hij plichtsgetrouw de gevraagde 288 euro had gestort keek hij nog eens goed naar de bekeuring. Backer en Rueb? Mocht je daar geen 70 rijden? Een website, speciaal voor mensen die willen weten hoe hard je overal mag en waar ze flitsen, bracht uitkomst. Thea had niet de beweerde 27, maar 7 kilometer te hard gereden.

Meetapparatuur verkeerd afgesteld
​Van der Blom belde het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Daar kreeg hij naar eigen zeggen te horen: "De persoon die de controle uitvoerde had de meetapparatuur op 50 ingesteld. Terwijl je daar 70 mag rijden."

Van der Blom kreeg excuses. En begreep van de man aan de andere kant van de lijn dat alle bonnen die op die dag, tijdens die controle op de Backer en Ruebweg waren 'uitgedeeld', verscheurd mochten worden. Bij de politie, noch het CJIB was donderdag te achterhalen hoeveel anderen profiteren van deze 'collectieve correctie', zoals het CJIB dat noemt.

Bron:  BNdeStem

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Zou gaan om de volgende melding:

radar nb in breda op de backer en ruebweg thv esso tankstation