Flitscamera gestolen





 

ARNHEM - Mensen die graag het rode licht negeren of het gaspedaal flink mogen intrappen, kunnen weer wat opgeluchter ademhalen. Arnhem is sinds deze week een flitspaal armer.





Op het kruispunt van de Burgemeester Matsersingel en de Groningensingel in de wijk Vredenburg stond tot voor kort een flitspaal. Het ding flitste wanneer een voorbijganger te hard reed, maar ook als mensen door het rode licht reden. Een dubbele boete kon dat dus betekenen.



Maar het leed is voorlopig even geleden voor automobilisten die zich ergerden aan de ongewenste fotografie. De politie constateerde woensdagmiddag rond een uur dat de flitspaal is opengebroken en dat zowel de camera als de filmcassette weggehaald zijn.



Inmiddels heeft de politie de hele paal met de lege kast weggehaald en meegenomen.



Volgens de politie moet de diefstal tussen dinsdagmiddag drie uur en woensdagmiddag een uur zijn gepleegd.



De politie Gelderland-Midden had op de locatie in Vredenburg de gecombineerde camera geplaatst, omdat op dat kruispunt veel ongevallen plaats hadden die werden veroorzaakt door snelheidsovertreders of mensen die door rood licht reden.



De schade bedraagt 26.500 euro. Het verkeershandhavingsteam geeft het niet op en wil, vanwege de verkeersveiligheid zo snel mogelijk een nieuwe flitspaal plaatsen.



Op welke termijn dat kan gebeuren, is nog niet duidelijk.



Ook weet de polite niet hoe ze de nieuwe paal gaan beveiligen om herhaling van diefstal te voorkomen.


 
 
Bron: De Gelderlander
 
  16-8-2002  


|

FlitsKaart