Flitscamera's Landsmeer op hol geslagen258x

De flitscameras in Den Ilp en Purmerland zijn op hol geslagen. Tientallen Landsmeerders en Purmerenders hebben daardoor onterecht een boete gekregen voor het overtreden het inrijverbod.

Zowel mensen met als zonder ontheffing hebben boetes gekregen. Dat blijkt uit de klachtenlawine op sociale media en meldingen bij de gemeente. De gemeente Landsmeer bevestigt dat de camerainstellingen niet goed werken. Zij betreurt dit zeer.

In 2016 heeft de gemeente Landsmeer voor een ton nieuwe software laten aanbrengen in de camera's. De camera's fotograferen automobilisten die het inrijverbod in de spits 's ochtends en 's avonds overtreden. De maatregel dient om sluipverkeer van en naar Amsterdam te weren, zodat het veiliger wordt op de smalle Landsmeerse wegen.

"Inmiddels is er contact geweest met CJIB en is afgesproken dat alle onterechte boetes automatisch worden ingetrokken", meldt woordvoerster Debbie Tejares van de gemeente Landsmeer. Volgens haar ontvangen mensen die onterecht een boete hebben ontvangen, van het Centraal Justitieel Incasso Bureau schriftelijk bericht.

In 2016 zijn ook al onterechte boetes opgelegd voor het inrijverbod. Toen werd het euvel nog afgedaan als kinderziektes.

Bron:  Noordhollands Dagblad

Melder: Ronver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram