Flitsende 'lesauto' en 'werkverkeerauto' Groningen aangepakt4705x

Begin juni heeft een Flitsservice-vrijwilliger langs een provincialeweg in Groningen een flitswagen gesignaleerd met een L-bord op het dak. Begin september meldde het Dagblad van het Noorden dat er langs de ringweg in Groningen ook een flitswagen actief was met een geel werkverkeersticker. Ruim vier maanden na de constatering van de vrijwilliger heeft deze diender een tik op de vingers gekregen.....


===========================


GRONINGEN - De politie in Groningen heeft een van de eigen agenten op de vingers getikt wegens ontoelaatbare flitspraktijken. De agent had een onopvallende flitsauto gecamoufleerd met stickers ’werkverkeer’ om in de berm minder op te vallen.
Volgens opgave van de Groninger politie stond de onopvallende flitsauto van het regionale verkeershandhavingsteam geparkeerd op de Plataanlaan in Groningen. Het is niet uitgesloten dat ook op andere plekken in de provincie snelheidsovertreders zijn gefotografeerd door deze als ’werkverkeer’ gecamoufleerde onopvallende politieauto.
Naast de stickers met de tekst ’werkverkeer’ zou de flitsagent ook een blauw L-bordje van een lesauto op het dak hebben gezet om passerende bestuurders te misleiden. Hoe lang de bijzondere opsporingsambtenaar zijn zelfbedachte camouflagetechniek heeft uitgevoerd is niet bekend.


Politiewoordvoerder Sylvia Sanders betreurt de gang van zaken. Ze benadrukt dat het om een „eenmalig incident” gaat. „Het is niet de manier waarop wij controleren op snelheid. Het is ook niet goed voor ons imago. We verstoppen ons daarom ook niet stiekem achter vuilcontainers”, aldus de woordvoerder. De opsporingsambtenaar is op zijn ontoelaatbare gedrag aangesproken.
Hoewel onder valse voorwendselen is geflitst, blijven alle boetes geldig.
Foto gemaakt op de N360 tussen Groningen en Delfzijl, waarschijnlijk valt dit niet in de categorie "verstoppen" bij de Groninger politie.
Foto © Flitsservice.nlBron:  De Telegraaf (abonnee editie)

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram