Flitskast 'geflitst'





 

DEVENTER - Nieuw is de kast niet, verrassend wel. Het team verkeersveiligheid van de politie IJsselland heeft naast de 'klikkende kliko' en 'het statief' ook de beschikking over radarapparatuur die in een metalen kast is geplaatst.







De kast is op verzoek van de politie IJsselland gemaakt door een metaalbedrijf, dus in zekere zin uniek. 'Al is er ook wel een fabrikant die dergelijke kasten maakt', aldus Hans Broeks, hoofd van de afdeling verkeersveiligheid. De realisering van de kast in nog een verhaal op zich. Een container met apparatuur werd gestolen, waardoor de politie er eentje tekort kwam om zijn doelstellingen op het gebied van verkeershandhaving te halen.



Tegelijkertijd moest een auto waarin meetapparatuur zat, weg. De apparatuur werd uit de auto gehaald en in een speciaal ontworpen kast geplaatst. Het grote voordeel is dat de kast handzamer is dan de container, die alleen met grote busjes verplaatst kunnen worden. 'Deze kan ook in de achterbak van een personenauto', legt Broeks het voordeel uit. Inmiddels heeft de politie al geruime tijd ervaring kunnen opdoen met het nieuwe model. De veronderstelling dat het meer bekeuringen oplevert omdat hardrijders de kliko's en driepoten inmiddels wel kennen, kan Broeks niet bevestigen. 'Maar ik kan het me niet voorstellen. Van oudsher, leveren het losse statief en de auto minder bekeuringen op dan de kliko.'

 
 
Bron: Bron:  De Stentor (papieren versie)
 
  21-4-2004  


|

FlitsKaart