Flitsloze controles politie





 

De komende drie weken wordt bij snelheidscontroles in de politieregio IJsselland de digitale camera ingezet. Het gaat vooralsnog om een proef van drie weken van het team verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. De camera's werken zonder flits en kunnen in het donker een kenteken fotograferen.



Voor de proefperiode komen er borden te staan langs de plekken waar de camera's zowel vanuit de auto als op statief worden ingezet. Ook zijn er tenten te zien en lopen er medewerkers rond van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. Automobilisten die in de proefperiode te snel langs de testapparatuur rijden, krijgen geen bekeuring.



Het gaat om het uittesten van nieuwe mobiele controleapparatuur. Die wordt geleverd door verschillende leveranciers, die zijn geselecteerd via een Europese aanbestedingsprocedure.





De apparatuur wordt getest op diverse locaties in vijf verschillende politieregio's: in Brabant- Zuid-Oost, IJsselland, Zuid-Holland-Zuid, Hollands Midden en in Gooi en Vechtstreek. De proef is afgelopen dinsdag gestart en duurt tot en met 26 augustus.

 
 
Bron: De Stentor
 
  8-12-2005  


|

FlitsKaart