Flitspaal niet gekeurd; bonnen ingetrokken2400x

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) is in Assen en Veenhuizen ongeveer 100.000 euro aan snelheidsovertredingen misgelopen. De bonnen werden ingetrokken omdat de flitspalen niet op tijd waren onderworpen aan de periodieke keuring.

Tussen 1 mei en 15 september 2008 controleerde de politie op de Fokkerstraat in Assen op snelheid. 2576 automobilisten reden harder dan toegestane vijftig kilometer per uur en kregen een acceptgiro in de bus. De radarpaal, zo zegt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer, was echter niet meer voorzien van een geldig ijkcertificaat. "Radarpalen hebben een afwijking die binnen een bepaalde norm moet vallen.

Om de zoveel tijd moeten die radarpalen daarop gecontroleerd worden. De ijkdatum van de radarpaal aan de Fokkerstraat was op 1 mei verlopen, maar werd dus wel gebruikt. De inspectie was net overgenomen door een andere afdeling en er is iets misgegaan in de overdracht. Op 15 september werd dat pas ontdekt."

De politie besloot ook de andere radarpalen te inspecteren en toen bleek, dat de flitser op de trajectcontrole op de N919 bij Veenhuizen eveneens niet gecontroleerd was. Zinsmeyer: "Daar zijn tussen 11 en 30 juli 64 bekeuringen uitgeschreven." Na overleg met het CJIB werd besloten dat de snelheidsovertreders die tussen 1 mei en 15 september een bon hadden gehad op de Fokkerstraat en N919 hun geld op zak mochten houden. De bekeurden zijn daarvan per brief op de hoogte gesteld. Wie de boete reeds had betaald, kreeg het geld teruggestort.

Bron:  Dagblad van het Noorden

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram