Flitspaal op de Europaweg in Helmond is echte 'melkkoe'543x

Hardrijders op de Europweg in Helmond leveren de overheid flink wat geld op. De flitspaal die daar staat is de nummer twee 'melkkoe' van Nederland qua flitspalen. Dit meldt de Telegraaf zaterdag.

Al 35.772 automobilisten zijn dit jaar geflitst op de Europaweg. Naar schatting spekt dit de staatskas met zo'n 1,8 miljoen euro, schrijft de krant. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde bekeuring van 52,50 euro.

ZIE OOK: In Helmond kennen ze de beruchte flitspaal op de Europaweg: 'Soms pakt die er tien achter elkaar'

In Brabant loop je sowieso grote kans geflitst te worden. Alleen in de provincie Zuid-Holland staan meer flitspalen. Het gaat om respectievelijk 199 en 106 kasten. De flitspaal die het meest oplevert, vind je overigens in Hilversum aan het Oostereind. Ruim 76.000 mensen werden daar al op de bon geslingerd.

Minder flitspalen, meer bekeuringen
Het is voor het eerst dat we per paal kunnen zien hoeveel bekeuringen die oplevert, vertelt Ernst Koelman van de Dienst Verwerking Openbaar Ministerie. De palen zijn namelijk gedigitaliseerd. En ondanks dat het aantal flitskasten in Nederland van 1400 naar 612 is gegaan, leveren ze meer geld op. Ze staan allemaal aan en er wordt niet meer gewerkt met filmrolletjes die vol kunnen raken.

Bron:  Omroep Brabant

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram