Flitspalen op Vrouwenlaan (Zwolle)





 

ZWOLLE - Op de Vrouwenlaan in Zwolle-Zuid worden begin juni enkele flitspalen geplaatst. De verbindingsweg ligt in een 30 km-zone, maar veel automobilisten houden zich niet aan die maximumsnelheid.



‘Het is hier zo nu en dan een racebaan‘, bevestigt buurtbewoonster Johanna Geluk. ‘Ondanks de fysieke maatregelen die zijn genomen.‘ Ze is erg begaan met de verkeersveiligheid in haar wijk. Niet geheel toevallig is ze dan ook voorzitter van een groep vrijwilligers die woensdag 4 juni in samenwerking met 3VO en Jantje Beton de Nationale Straatspeeldag gestalte geeft. ‘De flitsdozen zijn door de kinderen gemaakt. Een ludieke actie.‘ Pikant detail is dat de Vrouwenlaan in verband met de werkzaamheden aan de tunnel op de IJsselallee wordt gebruikt als ‘sluiproute‘. Ook de bus maakt er gebruik van. Een deel van de Vrouwenlaan voor de straatspeeldag afsluiten was daarom geen optie. De gemeente bleek niet bereid een vergunning af te geven.



De pakweg honderd meter lange Muydermanstraat, een zijstraat van de Vrouwenlaan, wordt tussen 13 en 17 uur voor doorgaand verkeer afgesloten. Binnen dit veilige domein kunnen de buurtkinderen van Schellerhoek fase 3 zich onbekommerd vermaken met tal van spelletjes. Op het programma staat onder meer een rolstoelrace, waterflessen omgooien en schminken. Het is al de vierde keer dat de kinderen uit de Schellerhoek op een straatspeeldag worden getrakteerd. Dit keer lijkt de organisatie extra gemotiveerd, omdat burgemeester Meijer het festijn bezoekt. Jolanda Geluk: ‘We overhandigen hem een lijst met knelpunten.‘



Eén op de tien verkeersslachtoffer in Nederland is een kind. Het aantal gewonden is vele malen groter.

 
 
Bron: Zwolsecourant
 
  6-3-2003  


|

FlitsKaart