Flitsservice flitst over het scherm dankzij nieuwe server





 

Ruwweg 4 jaar geleden begon Flitsservice met zijn kruistocht binnen snelheidscontrolerend Nederland. Onze oprichter Martijn Hurks was niet bepaald tevreden over de volledigheid en juistheid van flitsmeldingen op radio 538 en legde de basis voor deze site. Het eerste jaar verliep rustig en met een gemiddeld bezoekersaantal van 250 à 300 bezoekers was men al snel tevreden en draaide alles op een eenvoudig KPN website startersaccountje.



Naarmate de tijd verstreek schoten de snelheidscontrole gerelateerde sites als paddestoelen uit de grond. Eén van die sites werd gerund door ondergetekende en was eigenlijk niet bedoeld om een lang bestaansrecht te hebben. Door een goede opzet en door support van vele pioniers werd deze site populairder dan eigenlijk de bedoeling was. Gelukkig kwam er al snel een hostingsprovider die compassie toonde met hetgene wat er gebeurde en stelde de broodnodige webruimte ter beschikking. Men besloot toendertijd uiteindelijk dat het beter was om niet allemaal op eigen kracht een tegeninitiatief te vormen richting onze (toen al) losgeslagen overheid...



Begin 2002 werden de handen ineen geslagen en, ondanks de overweging om met een nieuwe naam te komen, werd uiteindelijk besloten om alles onder de naam Flitsservice te brengen, wat inmiddels al een heel klein beetje bekendheid had verworven. Flitsservice had (afgezien van dat simpele accountje) zelf geen hostingsprovider, simpelweg omdat het toen niet aan geheugenvretende reportages en nieuwsberichten deed en geen massaal bezocht forum bezat.



Dat alles is nu wel anders! Onze reportagedatabase liegt er nu niet om. Maar liefst 3.5 Gb aan fotomateriaal van controles en aanverwante zaken. Een aantal mensen heeft de moeite genomen om oude reportages in een geautomatiseerd systeem te zetten, waardoor ook de verhalen uit een vorig -tijdperk- nog steeds na te lezen zijn. Wat we allemaal toendertijd niet voor mogelijk hielden is nu werkelijkheid aan het worden. We mogen ons met recht expert noemen op gebied van snelheidscontroles en lichten nu de radiostations, kranten en websites in over flitsmeldingen.



Dit was nooit mogelijk geweest zonder teamwork. En dat teamwork is groots en geheel vrijwillig. Eigenlijk is het nog steeds moeilijk te bevatten dat er zoveel mensen mee kunnen werken aan een groter geheel zonder noemenswaardige onenigheden. Juist vanwege die kracht zitten we waarschijnlijk daarom nu op zo'n 8000 Nedstatbezoekers per werkdag (6000 unieke IP adressen!). Iets wat we -vroeger- nooit voor mogelijk hielden. (Waar houdt dit op?)



In al die tijd heeft onze hostingsprovider ons stilletjes door dik en dun gesteund. Zonder deze support had Flitsservice waarschijnlijk niet gestaan waar het nu staat. Juist door ons streven om niet te vercommercialiseren is het moeilijk om de hostingstouwtjes aan elkaar te knopen en we zijn daarom ook blij dat Prolocation ons nog steeds in voor en tegenspoed steunt.



De Flitsservice server heeft het de afgelopen maanden zwaar te verduren gehad en aangezien de aandacht van jullie lezers niet verslapt, was het volgens de provider hoog tijd voor een upgrade. En dat liegt er niet om! Er staat nu een dual Xeon 2.4 Ghz met 2 Gb intern geheugen klaar om iedereen van flitsende informatie te voorzien. Aangezien ik persoonlijk eindelijk eens een keer vrij van mijn gewone werk was (want iedereen werkt hier gewoon 40u(+) naast!) zocht ik onze hostingsprovider op om onze dank persoonlijk te uitten. Raymond, Nils en Christian (die de upgrade fysiek heeft uitgevoerd) en uiteraard de rest van het Prolocation team; ontzettend bedankt!





Dave (links) en Raymond (rechts) van Prolocation.net met verse slagroomtaart

 
 
Bron: Dave LdB
 
  10-9-2004  


|

FlitsKaart