Fors meer boetes door trajectcontroles1019x

De negentien trajectcontroles in Nederland hebben vorig jaar voor ruim tweeënhalf miljoen boetes gezorgd. Dat zijn er zo’n achthonderdduizend meer dan in 2006. Opgeteld gaat het om een kleine 76 miljoen euro aan boetes. Dat laat het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie maandag weten.

Een procent van de passanten op de trajecten rijdt te hard, terwijl dat bij andere wegen volgens het bureau vijftien tot twintig procent is. "Automobilisten weten dat de pakkans honderd procent is", licht een woordvoerder toe. Het bureau is enthousiast. "Gemiddeld is de boete 29 euro per overtreding, dus het gaat niet om grove overtredingen."

Dat het aantal boetes op de trajectcontroles toch hoger ligt dan in 2006, toen ruim 1,7 miljoen boetes werden uitgedeeld, komt volgens de woordvoerder doordat enkele trajecten pas halverwege 2006 in gebruik zijn genomen. Vorig jaar zijn er geen nieuwe trajecten bijgekomen. Over het huidige jaar wordt een daling van het aantal overtredingen verwacht, omdat dit jaar geen nieuwe trajectcontroles op de rol staan. "Hoogstens een in december. Maar dat zijn nog voorzichtige plannen."

Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid over een grotere afstand gemeten. Hierdoor is er minder kans op een boete als een automobilist eventjes te hard rijdt.

Bron:  Nieuws.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Uit het gemiddelde bedrag per boete blijkt maar weer eens overduidelijk dat het NIET om de verkeersveiligheid gaat, maar puur alleen om zoveel mogelijk geld uit de zakken van de automobilisten te halen.