Franse hardrijders vrijuit2085x

Er wordt vals spel gespeeld met het uitwisselen van gegevens over verkeersboetes tussen Frankrijk en Nederland. Frankrijk is hier al lang en breed mee begonnen, waardoor Nederlanders die in Frankrijk te hard rijden bij thuiskomst een dikke boete aantreffen. Maar omgekeerd gebeurt dat niet. Het CDA is woedend over deze oneerlijke gang van zaken.

Het uitwisselen van verkeersboetes tussen EU-landen is een langgekoesterde wens van Brussel. Afgesproken is dat lidstaten de kentekengegevens zo veel mogelijk met elkaar gaan delen. Voorwaarde is dat dit niet eenzijdig mag gebeuren.

In het geval van Nederland en Frankrijk gebeurt dat dus wel. "Onbestaanbaar", foetert CDA-Kamerlid De Rouwe. "Ik heb er in principe geen moeite mee dat er in Frankrijk wordt gehandhaafd, maar andersom is dat niet zo. Minister Opstelten (Justitie) heeft geblunderd", vindt hij.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing. "Onze systemen moeten geschikt worden gemaakt om Franse nummerplaten te herkennen", legt een woordvoerster uit. 'Dat zal waarschijnlijk later dit jaar zijn.'

Bron:  Telegraaf

Melder: Ronver

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram