Franse verkeerscontroles flink opgeschroefd1614x

Nederlanders die deze zomer naar Frankrijk reizen kunnen hun zaakjes maar beter op orde hebben en zich aan de regels houden. De Franse overheid heeft gisteren op grote schaal extra verkeerscontroles aangekondigd.

In totaal worden er deze zomer 14.000 agenten ingezet om de veiligheid op de Franse wegen te waarborgen. Gisteren werd bekend dat het aantal verkeersdoden in de eerste zes maanden met +1.9% steeg t.o.v. dezelfde periode een jaar eerder. De Franse overheid wil deze trend met grootschalige controles een halt toeroepen en het jaar alsnog afsluiten met een dalende trend.

Nederlandse agenten
Aan de Franse controles werken ook Nederlandse agenten mee. De politie controleert op alcoholgebruik, snelheid en verkeersgedrag in het algemeen (zigzaggen/bumperkleven). Speciale aandacht gaat uit naar gebruik van mobiele telefoons. Hier wordt streng tegen opgetreden, omdat het aantal ongelukken door deze vorm van onoplettendheid toeneemt. Nederlanders die zich niet aan de regels houden wacht een forse boete. Die wordt vaak direct geïnd. Een troost: er kan met pin worden betaald.

Bron:  VID

Melder: MustangMach1

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram