Frontale botsing Moergestelseweg Oisterwijk





 

Zaterdag 14 december 2002 - OISTERWIJK - Een 45-jarige automobiliste uit Oisterwijk is gistermiddag bij een frontale botsing tussen twee auto's in haar woonplaats ernstig gewond geraakt. Bij het sluiten van deze krant werd voor haar leven gevreesd.







De beide mannelijke inzittenden van het andere voertuig raakten licht gewond. De beide voertuigen raakten bij het ongeluk ernstig beschadigd. Het slachtoffer reed gistermiddag omstreeks 14.45 uur in haar Opel uit de richting van Oisterwijk over de Moergestelseweg. De beide mannen, onder wie een 35-jarige passagier uit Eindhoven, kwamen in een Peugeot uit tegengestelde richting.



Frontaal



Getuigen verklaarden tegenover de politie dat dit voertuig in een flauwe bocht steeds meer richting wegas afdwaalde en uiteindelijk op de andere weghelft terecht kwam. De Oisterwijkse automobiliste kon de tegenligger niet ontwijken, waarop beide auto's ter hoogte van het kapelletje --halverwege Moergestel-- frontaal op elkaar botsten. De Opel belandde in de sloot. De vrouw moest door de brandweer uit het voertuig gezaagd worden. De GGD Midden Brabant vroeg om assistentie van de traumahelikopter. Het verzoek kon niet worden ingewilligd, omdat de heli door vorst in standplaats Rotterdam aan de grond moest blijven.



Sporenonderzoek



Het slachtoffer werd onder begeleiding van de politie per ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Officier van dienst J.-Huveneers van de regionale brandweer Midden Brabant vermoedt dat beide automobilisten niet te hard gereden hebben. "Tijdens het sporenonderzoek zijn er geen beschadigde bomen aangetroffen. Dat is bij hoge snelheid meestal wel het geval."

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  14-12-2002  


|

FlitsKaart