Frontale botsing Moergestelseweg Oisterwijkx

Zaterdag 14 december 2002 - OISTERWIJK - Een 45-jarige automobiliste uit Oisterwijk is gistermiddag bij een frontale botsing tussen twee auto's in haar woonplaats ernstig gewond geraakt. Bij het sluiten van deze krant werd voor haar leven gevreesd.
Rechts de zwaar beschadigde Opel van de 45-jarige Oisterwijkse die ernstig gewond raakte.

Foto PVE/Ralph van de Lisdonk

De beide mannelijke inzittenden van het andere voertuig raakten licht gewond. De beide voertuigen raakten bij het ongeluk ernstig beschadigd. Het slachtoffer reed gistermiddag omstreeks 14.45 uur in haar Opel uit de richting van Oisterwijk over de Moergestelseweg. De beide mannen, onder wie een 35-jarige passagier uit Eindhoven, kwamen in een Peugeot uit tegengestelde richting.FrontaalGetuigen verklaarden tegenover de politie dat dit voertuig in een flauwe bocht steeds meer richting wegas afdwaalde en uiteindelijk op de andere weghelft terecht kwam. De Oisterwijkse automobiliste kon de tegenligger niet ontwijken, waarop beide auto's ter hoogte van het kapelletje --halverwege Moergestel-- frontaal op elkaar botsten. De Opel belandde in de sloot. De vrouw moest door de brandweer uit het voertuig gezaagd worden. De GGD Midden Brabant vroeg om assistentie van de traumahelikopter. Het verzoek kon niet worden ingewilligd, omdat de heli door vorst in standplaats Rotterdam aan de grond moest blijven.SporenonderzoekHet slachtoffer werd onder begeleiding van de politie per ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Officier van dienst J.-Huveneers van de regionale brandweer Midden Brabant vermoedt dat beide automobilisten niet te hard gereden hebben. "Tijdens het sporenonderzoek zijn er geen beschadigde bomen aangetroffen. Dat is bij hoge snelheid meestal wel het geval."

Bron:  Brabants Dagblad

Melder: Flitsservice Nieuwsteam

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Een goede reden om ervoor te zorgen dat u in een moderne, veilige auto rijdt. De overlevingskans neemt daardoor dramatisch toe. Dat de overheid geen subsidie geeft op, of nieuwe auto's verplicht uitrust met airbags, ABS, stalen balken e.d. zonder daar nog eens BPM over te heffen geeft aan hoe hoog de overheid de veiligheid in het vaandel heeft.