Fryslân: resultaten Fryske Dikenx

Het team Fryske Diken heeft in de periode van 24 tot en met 30 juni in Friesland 74.679 voertuigen gecontroleerd op snelheid en daarbij 6078 overtredingen geconstateerd. De snelste overtreder buiten de bebouwde kom reed op de N355 tussen Buitenpost en de provinciegrens. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km maar werd een snelheid van 153 km geklokt. Binnen de bebouwde kom reed de snelste overtreder in Leeuwarden op de Aldlânsdyk; hier werd 92 km gemeten.
Op een aantal plaatsen in de provincie is naar aanleiding van klachten op snelheid gecontroleerd. Op de N381 bij Appelscha, waar een maximumsnelheid van 80 kilometer geldt, werd een snelheid gemeten van 177 kilometer per uur, een overtreding van 97 kilometer. Op de Gauke Boelensstraat in Drachten werd een snelheid van 92 geconstateerd, een overschrijding van 42 km.
Ook de komende week controleren de medewerkers van Fryske Diken in de hele provincie weer op alcohol, snelheid, helm, rood licht en gordel. Zo wordt op snelheid onder andere gecontroleerd op de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde (dinsdag 9 juli), op de N351 tussen Olderberkoop en Oldeholtpade (donderdag 11 juli) en op de N358 tussen Damwoude en Zwaagwesteidne (vrijdag 12 juli).

Bron:  Politie Fryslan

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram