Geen 120 km per uur op alle snelwegenx

De kans dat de maximumsnelheid van 100 kilometer op snelwegen in Nederland wordt opgeheven is klein. Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer over snelheden op de snelwegen.

Afspraken

Minister Peijs van Verkeer zegt dat ze gebonden is aan internationale milieu- afspraken. Die geven haar geen ruimte, zegt ze. "Ik begreep vroeger ook niet waarom ik me aan een limiet moest houden als er geen auto's op de weg waren. Maar het gaat niet alleen om verkeersveiligheid. Meestal gaat het om de afspraken over CO2-uitstoot en geluid", zegt Peijs.

Meer 80 km-wegen

Peijs kreeg overigens wel steun van de Kamer voor de uitbreiding van het aantal gebieden waar vanwege het milieu en de gezondheid van omwonenden maar 80 kilometer gereden mag worden. Medio volgend jaar komt ze met een definitieve lijst van plaatsen waar dit kan.

Bron:  RTL Nieuws

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit zou er dus op neerkomen dat de Nederlandse automobilist wel een deel van zijn vrijheid inlevert maar daar niets voor terug krijgt. Dit is wat ons betreft onacceptabel. Een strenge handhaving zoals die toegepast wordt op de A13 bij Overschie is al helemaal uit den boze. Als men de CO2 uitstoot zo belangrijk vindt, dient men eerst de grootste vervuilers zoals industrieƫn aan te pakken.