Geflitst na achtervolging op benzinedief2140x

De rechtbank oordeelt vrijdagochtend over een boete voor een snelheidsovertreding na de achtervolging van een benzinedief.

De verbazing was groot bij Alwin Offereins, toen hij eind 2009 een bekeuring op de mat kreeg omdat hij 113 kilometer per uur had gereden op de Henriëtte Roland Holstlaan. Maar toen dacht hij terug aan 17 september van dat jaar. „Ik ging om half 12 ’s avonds nog even naar het tankstation van Rob Leus. Binnen in de zaak zei een medewerker een andere klant niet te vertrouwen. Het bleek een benzinedief, die wegreed zonder te betalen.”

Offereins twijfelde niet en ging er achteraan. „Ik ben hem gevolgd over de Henriëtte Roland Holstlaan en de Bornerbroeksestraat. Daarbij ben ik geflitst.”

Offereins moet 330 euro betalen. Omdat hij vindt dat dat wel wat minder mag gezien de omstandigheden, verschijnt hij vanmorgen voor de rechtbank. „Ik hoop dat de boete wordt kwijtgescholden of verminderd.” Offereins hoeft zelf niet te betalen. Rob Leus heeft aangeboden de boete te betalen. De dief is nooit gepakt.

Bron:  www.tctubantia.nl

Melder: vw-driver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram