Gelderland-Zuid beste team verkeershandhaving





 

NIJMEGEN - Het Verkeershandhavingsteam van de politieregio Gelderland-Zuid is het beste van het land. Het team heeft in de afgelopen twee jaar goede resultaten geboekt en mag daarom nog tweemaal twee jaar doorgaan.



Dat heeft landelijk verkeersofficier van justitie mr. K. Spee donderdag in Nijmegen gezegd. Hij ondertekende daar een nieuwe overeenkomst met politie en gemeenten om de werkzaamheden van het team voort te zetten. Ook mag het team uitbreiden van 28 naar dertig fte's. Het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie financiert de handhavingsteams.



Het Verkeershandhavingsteam richt zich op vijf soorten overtredingen die de meeste doden en gewonden in het verkeer veroorzaken. Het gaat om rijden door rood licht, te hard rijden, rijden zonder gordel of zonder helm en rijden onder invloed.



Sinds de start in 2000 is het aantal mensen dat de autogordel draagt in de regio gestegen naar ruim 95 procent. Het aantal dodelijke ongevallen daalde met 6 procent, terwijl het aantal ongevallen met slachtoffers daalde met 13 procent, aldus een politiewoordvoerder. Op wegen waar de politie speciaal op let, zijn de cijfers nog verder gedaald. Doelstelling is dat het aantal verkeersdoden in 2010 met 50 procent is gedaald en het aantal gewonden met 40 procent.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  11-11-2004  


|

FlitsKaart