Gestolen auto na achtervolging gecrasht4662x

Op vrijdagavond 13 maart heeft een achtervolging plaatsgevonden waarbij de gevolgde auto rond 19.30 uur is gecrasht tegen de vangrail op de N3 richting de rijksweg A15 tussen Dordrecht en Papendrecht.

Eén van de twee inzittenden, een 24-jarige man uit Tilburg, is na zijn ontsnappingspoging in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis in Dordrecht opgenomen. De man wilde ontsnappen via het water de Wantij en werd door een duikploeg van de brandweer uit het water gehaald. De andere inzittende, een 22-jarige man uit Tilburg, werd direct na de crash aangehouden in de omgeving van de plaats van het incident. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Politieagenten van het korps Midden en West Brabant zetten, vanwege de hoge snelheid van de auto, met een onopvallende auto de achtervolging in vanaf Moerdijk. Tijdens de achtervolging bleek ook dat het voertuig een gestolen status heeft.

Twee personen van het programma Wegmisbruikers, eveneens inzittenden in de politieauto, filmden zowel de achtervolging als de crash. Dit materiaal is in beslag genomen en wordt gebruikt voor onderzoek. De N3 tussen Dordrecht en Papendrecht is een aantal uren afgesloten geweest. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in.

Bron:  politie.nl

Melder: @lex-Iveco, Kim-Iveco
Ismael
xenon

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram